Projekt információk

Agora Lakópark - Project információk

Műszaki leírás

Az épületek függőleges tartószerkezete vasbeton pillérváz között kerámia kitöltő falazat. Lakások közötti teherhordó falazat egy speciális hanggátló téglából készül, biztosítva a tökéletes intimitást. Lakásokon belüli a válaszfalak kerámia téglából készülnek.

A külső falak 10 cm, egyes árkádok felett 18 cm hőszigetelést kap a szerkezet, míg a lakások padlójában két réteg összesen 5 cm lépéshangszigetelés készül a tökéletes komfort érdekében.

A külső erkélyek, folyosók hőszigetelése XXI. századi módod készülnek, hogy a födém áthűlés lehetőségét kizárjuk.

A külső nyílászárók fehér, műanyag kivitelben, 3 rétegű üvegezéssel, argongáz töltéssel, melegperemes távtartóval védik a lakások hőérzetét.

A belső modern ajtók 3 féle színben választhatók, míg a mellékhelyiségekben süllyesztett SCHELL típusú, nyomógombos WC tartályok lesznek beépítve, DURAVIT szaniterekkel.

Terv szerint vagy üvegajtós zuhanykabinok vagy akril kádak lesznek beépítve.

Az „M”, „K” és „L” épületekben lift fokozza a kényelmet.

Környezetbarát megoldások

A lakások komfortérzetét az „M” és „N” épületekben talajhó-levegő, míg a „K” és „L” épületekben levegő-levegő hőszivattyúval ellátott padlófűtés és mennyezethűtés fokozza. A hőszivattyúk a XXI. század energiatudatos fűtőberendezései. A lakások hűtése és fűtése akár mobil alkalmazáson keresztül is távvezérelhető lesz.

A minden épület mentes lesz a hagyományos gázellátástól, és csakis a hőszivattyús rendszer fogja az épületek hűtését, fűtését és melegvizét előállítani.

NULLA emisszió, nulla káros anyag kibocsájtás!

A teremgarázsban helyenként elektromos gépkocsi töltési lehetőség kerül kialakítására, napelem támogatásával.

A területhez tartozó zöldfelületeket a föld alatt elhelyezett, csapadéktározóból táplált locsoló rendszerrel öntözünk.

Agora Lakópark - Környezetbarát megoldások
Agora Lakópark - Alacsony fenntartás

Alacsony fenntartási költség

Az épületek tetejére tervezett ~50 kWatt-os napelempark megtermeli majd a ház éves áram szükségletét a teljes hűtési- és fűtési rendszerhez.

Ez a tervezési koncepció akár 200.000 - 600.000.- Ft megtakarítást is jelenthet a lakók számra lakás mérettől függően éves szinten.

A hőszigetelésnek, az alkalmazott építőanyag választéknak, a hőszivattyús hűtés és fűtésnek, a korszerű nyílászáróknak köszönhetően az épület energetikai besorolása: AA+

Számszerűsítve! Agoraparkban egy 50 m2-es lakás, egy hagyományos tégla lakáshoz képest akár évi 400e Ft, míg egy ugyanekkora panel lakáshoz képest, akár évi 600e Ft megtakarítást is eredményezhet.

A hőszigetelésnek, az alkalmazott építőanyag választéknak, a hőszivattyús hűtés és fűtésnek, a korszerű nyílászáróknak köszönhetően az épület energetikai besorolása: