Projekt információk

Agora Lakópark - Project információk

Műszaki leírás

Az épületek függőleges tartószerkezete vasbeton pillérváz között kerámia kitöltő falazat. Lakások közötti teherhordó falazat egy speciális hanggátló téglából készül, biztosítva a tökéletes intimitást. Lakásokon belüli a válaszfalak kerámia téglából készülnek.

A külső falak 10 cm, egyes árkádok felett 18 cm hőszigetelést kap a szerkezet, míg a lakások padlójában két réteg összesen 5 cm lépéshangszigetelés készül a tökéletes komfort érdekében.

A külső erkélyek, folyosók hőszigetelése XXI. századi módod készülnek, hogy a födém áthűlés lehetőségét kizárjuk.

A külső nyílászárók fehér, műanyag kivitelben, 3 rétegű üvegezéssel, argongáz töltéssel, melegperemes távtartóval védik a lakások hőérzetét.

A belső modern ajtók 3 féle színben választhatók, míg a mellékhelyiségekben süllyesztett SCHELL típusú, nyomógombos WC tartályok lesznek beépítve, DURAVIT szaniterekkel.

Terv szerint vagy üvegajtós zuhanykabinok vagy akril kádak lesznek beépítve.

Az „M”, „K” és „L” és „FG” épületekben lift fokozza a kényelmet.

Környezetbarát megoldások

A lakások komfortérzetét az „M” és „N” épületekben talajhő-levegő, míg a többi épületekben levegő-levegő hőszivattyúval ellátott padlófűtés és mennyezethűtés fokozza. A hőszivattyúk a XXI. század energiatudatos fűtőberendezései. A lakások hűtése és fűtése akár mobil alkalmazáson keresztül is távvezérelhető lesz.

A minden épület mentes lesz a hagyományos gázellátástól, és csakis a hőszivattyús rendszer fogja az épületek hűtését, fűtését és melegvizét előállítani.

NULLA emisszió, nulla káros anyag kibocsájtás!

A teremgarázsban helyenként elektromos gépkocsi töltési lehetőség kerül kialakítására, napelem támogatásával.

A területhez tartozó zöldfelületeket a föld alatt elhelyezett, csapadéktározóból táplált locsoló rendszerrel öntözünk.

Agora Lakópark - Környezetbarát megoldások
Agora Lakópark - Alacsony fenntartás

Alacsony fenntartási költség

Az épületek tetejére tervezett napelempark megtermeli majd a ház kvázi éves áram szükségletét a teljes hűtési- és fűtési rendszerhez.

Ez a tervezési koncepció akár 200.000 - 400.000.- Ft megtakarítást is jelenthet a lakók számra lakás mérettől függően éves szinten.

A hőszigetelésnek, az alkalmazott építőanyag választéknak, a hőszivattyús hűtés és fűtésnek, a korszerű nyílászáróknak köszönhetően az épület energetikai besorolása: AA+

Számszerűsítve! Agoraparkban egy 50 m2-es lakás, egy hagyományos tégla lakáshoz képest akár évi 400e Ft, míg egy ugyanekkora panel lakáshoz képest, akár évi 600e Ft megtakarítást is eredményezhet.

A hőszigetelésnek, az alkalmazott építőanyag választéknak, a hőszivattyús hűtés és fűtésnek, a korszerű nyílászáróknak köszönhetően az épület energetikai besorolása: